HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Zöld Pont - Orosháza

Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szociális és Egészségügyi Bizottsága 2009. február 10-i ülésén azt az álláspontot alakította ki, hogy dohányzásmentes övezeteket, ún. zöld pontokat lenne célszerű kialakítani a város közterületein. 2009. május 1-jével „kampányt” indított útjára a Mi-Értünk Prevenciós és Segítő Egyesület, melynek célja a dohányzás, mint szenvedélybetegség megismertetése és tudatosítása, ezzel együtt pedig az egészség-és környezettudatosabb magatartás kialakítása.

Címkék

50 ok (1) adóemelés (1) agy (1) allergia (1) allergia és cigi (1) álmatlanság (1) aluljáró (1) alvás (1) alzheimer (1) animáció (1) asztma (2) bajorország (1) barack obama (1) beköszönő (1) biorezonancia (1) bkv (1) bőr (1) büntetés (1) charlie majom (1) cigaretta (4) cigaretta legenda (1) cigi (6) cigisdoboz (3) cigi es a nők (2) csempészés (1) csökkent (1) csoport (1) dohány (1) dohányfüst (1) dohányfüstmentes világnap (2) dohánytermelés (3) dohánytermesztés (3) dohányzás (42) dohányzas (1) dohányzás és allergia (1) dohányzás és hollywood (1) dohányzás hatása (3) dohányzó csimpánz (1) duke egyetem (1) egészség (10) elektromos cigi (3) elektromos pipa (1) elhízás (1) élmény (1) elrettentő felirat (1) ensp (1) eredmény (1) érzések (2) euromonitor (1) extrém (1) facebook (1) fagerström (1) feljelentős (2) fiatalok (2) fiatal dohányos (1) finn (1) fizikai aktivitás (1) flash mob (1) foci (1) függőség (1) füst (2) füstszűrő (1) generáció (1) gyártás (1) gyerekek védelme (1) gyiök (3) gyógynövény (1) gyümölcsös (1) help (1) híres (1) hitek/tevhitek (2) hogyan készül (2) hollywood (1) illatos (1) illemszabályok (3) intelligencia (1) intézmény (1) intolerancia (1) ipsos (1) kalkulátor (1) kampányfilm (1) káros (3) kiegészítő termékek (1) kísérlet (1) kórház (1) korlátozás (1) kormány (1) kutatás (23) lakáskocsma (1) lázadás (2) leszokás (18) magány (1) marlboro (1) matrica (1) megálló (1) megszüntetés (1) megtakarítás dohányzás (1) mentolos cigi (1) mnsza (1) nagymama (1) nemdohányzó (1) nemdohányzók (1) nikotin (4) nikotintapasz (1) nők (1) növény (1) oltás (1) öngyújtó (1) öngyújtós mobil (1) otthon dohányzás (1) pályázat (1) parlament (1) passzív dohányzás (9) rákkeltő cigaretta (1) röviden tömören (1) saját (2) segítség (1) sodort cigi (1) spórolás a cigin (1) sport (3) szabad (1) szag (1) szenvedélybetegek (1) szerbia (1) szervezet (1) szigorítás (4) születés (1) születési súly (1) szülő (1) szünet (1) tábla (1) tájékoztatás (1) tatabánya (1) terápia (1) terhes (1) terhesség (1) teszt (3) tévhit (1) tilalom (7) tipp (2) történelem (2) törvény (2) törvényjavaslat (1) unoka (1) usa (4) változás (2) veszély (1) vicc (1) videójáték (1) vitamin (3) vízipipa (1) zavaró (3) zöld pont (2) zsebhamutál (1)

Kontra

Friss topikok

A program felelőse

Intolerancia az egekben

2010.03.19. 09:45 zoldpont

Az Ipsos legfrissebb felmérése érdekes eredményt hozott: az országos, reprezentatív kutatásból kiderült, hogy a lakosság többsége meglehetősen szigorú és kevésbé elfogadó azokkal a különböző csoportokkal szemben, amelyek előítéleteket válthatnak ki a társadalomból. Ezek a csoportok a következők voltak: alkoholisták, rendszeres és alkalmi kábítószer - használók, hajléktalanok, munkanélküliek, dohányosok, cigányok, valamint a bevándorlók. A füstölgők ugyan nem az első helyen végeztek ezen a cseppet sem dicsőséges listán, ám mégis meglepő mértékű az intolerancia velük kapcsolatban is. Lássuk a részleteket!

A vizsgálat során ezerötszáz embert kérdeztek meg arról, hogy a fentiekben említett csoportok jelenléte milyen mértékben zavarja őket. Erre pedig egy ötfokú skála megfelelő értékének kiválasztásával és megjelölésével adtak választ az érintett megkérdezettek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezen az oldalon a dohányzással, és a vele kapcsolatos újdonságokkal, hírekkel foglalkozunk, így elsősorban a kutatás eredményének ide vágó részét ismertetem, de nem mehetünk el a többi mellett sem szó nélkül. A füstölgés tehát a középmezőnyben kullog társaival: a romákkal, a munkanélküliekkel, és a bevándorlókkal. Talán ez még nem is olyan meglepő dolog, ám az, hogy a velük kapcsolatos értékítéletek a közepesnél kedvezőtlenebbek, már érdekes hír lehet. Ez ugyanis azt jelenti, hogy ebben a sorban, az említett csoportoktól elmarad a dohányzással kapcsolatos intolerancia, ám az átlagosnál így is nagyobb valamivel. Mint ahogy az említett csoportok mindegyike  - úgy tűnik - az átlagosnál nagyobb intoleranciát vált ki az emberekből.

Ami pedig az élen haladókat illeti a felmérésből kapott eredmény alapján: a legkisebb tolerancia a társadalom részéről a rendszeres kábítószer - fogyasztók iránt mutatkozott. A megkérdezettek majdnem fele ráadásul a legszigorúbb értékelést választotta. A rendszeres kábítószer - használókat a sorban egyébként az alkoholisták, a hajléktalanok, majd az alkalmi droghasználók követik.

Ezt az eredmény látva pedig nem is lehet más következtetésre jutni: a magyarokat a szenvedélybetegek "zavarják" a leginkább. Ez pedig sajnos valahol igen elszomorító, hiszen a társadalomnak elfogadóbbnak kellene lenni ahhoz, hogy a lényegi változás bekövetkezhessen a gyógyulni vágyó szenvedélybetegeknél.

Forrás itt!

 

23 komment

Címkék: kutatás dohányzás intolerancia ipsos szenvedélybetegek

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldpont.blog.hu/api/trackback/id/tr731851681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kiskeszeg 2010.07.07. 11:32:18

Igen ,ez óriási probléma, mert az alkoholista, aki a kocsijával ártatlanok életét oltja ki mert veri a maximumot az ezrelékszám, az oké....a szerhasználó nem oké.....mert " ohh én nem vagyok alkesz csak szociális ivó, meg alkalmi ivó, minden nap van alkalom de ez már nem érdekes, bezzeg a szemét drogos".......
Leállt anyagosként erre az egészre csak szánalommal gondolok vissza......és mindez azért van mert az alkoholizmus mindenhol ott van.....mindenki környezetében, meg hát az legális azt lehet mindenhol kapni....azt nem büntetik...persze a sz.r drogos meg dögöljön meg....szerintem mindenki nézzen egy kicsit szét a nagyvilágba, hogy hány alkoholista okoz balesetet, meg őrül meg és agyonveri a családot, aztán lehet szidni a drogosokat....Nem védem őket de, szenvedély-szenvedély...nincs különbség.....

zoldpont 2010.07.07. 12:56:09

...ilyen a társadalmunk... Persze ez részemről nem az "erre varjál gombot" kategória, azaz fontos, hogy tudatosítsuk az emberekben, hogy az alkoholizmus igenis egy súlyos probléma és ez nagyságrendekkel több embert (ezáltal családot) érint, mint pl: a heroin, amitől rettegünk.

És igen, kedves Kiskeszeg! Szenvedély-szenvedély. Keményen tudnak romboni!

Érdekességként osztom meg most, hogy e "dohányos program" kapcsán a MI-ÉRTÜNK Egyesület dohányzásról leszoktató csoportot is indított és volt olyan bagós, aki bejelentkezett, de meg sem érkezett vagy jött kifogásokkal, mint egy anyagos vagy épp úgy, mint egy alkoholista. Kifogások és engedmények, mert szenvedély...

kiskeszeg 2010.07.07. 13:51:48

@zoldpont:

Semmiről nem könnyű leállni amin rajta vagyunk ez egyértelmű.....akaraterő nélkül nem megyünk semmire....és azt gondolom, hogy sok dohányos, vagy alksz megirigyelhetne egy-két keményen elszánt anyagost, akik igenis elhatározták és leálltak....
pedig kőkeményen ott voltak a legalján....
úszkáltak a trutyiba......de kimásztak....

zoldpont 2010.07.07. 14:26:30

@kiskeszeg: tapasztalataim azt mutatják, hogy sok esetben kell a leálláshoz, hogy lent legyen az ember. Ott, nyakig benne, a legalján.

ZPont nevében: Laci

kiskeszeg 2010.07.07. 14:56:55

@zoldpont: Laci!!!

Osztozom a véleményeden...mert ott tudja csak meg az ember mibe is van benne valójában..onnan igazán nehéz felállni.... és ha onnan kimászik valaki az előtt le a kalappal......és itt ne csak a drogról legyen szó, beszélhetünk bármilyen függőségről...gondolom én...

kiskeszeg 2010.07.07. 15:16:45

Egyébként, ha már így megnevezted magad Laci....
volt már nagyon lennt lévő szenvedélybetegetek???????

zoldpont 2010.07.07. 17:05:40

@kiskeszeg: A munkám során már találkoztam -viszonylag- sok olyan emberrel, akik már mindent vagy szinte mindent elvesztettek. Családot, barátokat és vagyont is. Nem maradt más nekik, mint az anyagos "barátok"/ivócimborák.

Persze sosem szabad szerintem általánosítani. Meg lehet állni előbb is és nem is törvényszerű, hogy a drogkarrieren végig menjen valaki.
Azonban tény, hogy kőkemény és egy életmunkája, hogy kiszálljon az ember, mert mindig figyelnie kell magára, hogy nehogy a régi megoldások jussanak az illető eszébe...

Amennyiben kérdésed van vagy közvetlenebbül is kapcsolatba szeretnél lépni velünk ajánlom e-mail címünk az oroshaza@mi-ertunk.hu -t. De kereshetsz minket/engem telefonon is a 70/415-6607-es vagy a 68/410-001-es számon is.

De ezen a blogon is rajta tartjuk a szemünk! :)

Üdv: Laci

kiskeszeg 2010.07.07. 17:20:09

@zoldpont:
Tisztelt Laci!
Miért kellene megkeresselek??
Leállt anyagos vagyok én már kimásztam...
tudod a mai világban néha....meg is értek egy két drogost aki elmenekül....Tudod..szétnézek és nem látok mást szinte csak hazugságot....nézem az életemet kívülről...ami egy furcsa életmű film, vagy kalandfilm is lehetne némi...már-már vulgáris komikummal.és a leg..rabb ( bocsi) az egészben hogy néha úgy érzem én csak egy mellékszereplő vgyok... egy aprócska statiszta, pedig rólam kellene szóljon...de nem szól...
Ez milyen függőség???Mit mondasz erre???Amikor szomjazom a szeretetre és arra hogy adhassam de süket fülekre...kőből faragott szívekre találok???
A világ romlottságán hogyan tudsz segíteni egy kétségbeesett huszadrangú statisztának???
Emiatt érzem azt, hogy néha újra jó lenne...persze nem teszem meg, de legalább emlékeztetem magam hogy függő maradok.....életem végéig....

Nos???

zoldpont 2010.07.07. 17:45:16

@kiskeszeg: semmit sem kell viszont sokmindent lehet. Értem ezt az általam megajánlott lehetőségre a kapcsolatfelvételre.

"Leállt anyagos vagyok", "kimásztam", "szétnézek és látom"

Ami most beugrott, hogy észreveszed a jót is?

kiskeszeg 2010.07.07. 18:24:54

@zoldpont:
Nincs jó...de ezt teljesen optimista hozzáállással mondom,keresem,de nincs...és ha jön egy kicsi, azután sok rossz követi.....Tudod leginkább jelenleg egy marionett bábura hasonlítok, csak lelkem van...inkább rendíthetetlen ólomkatona....vele is mi lett?????inkább tragédia ez mint kalandfilm..egyre inkább be kell látnom.....
nincs emer akit tiszta szívből megölelhetnék és örülne neki és ez kínoz.......ez bármelyik elvonásos napomnál rosszabb.......ebbe belehalok..mindig próbálom éltetni magam..minden reggel mikor kinyitom a szemem és boldog vagyok hogy ma is felébredtem valami elromlik körülöttem.....és nagyon fáj....Értesz???

kiskeszeg 2010.07.07. 21:54:41

majd,ha lesz időd válaszolsz,,??kíváncsi lennék egy szakember véleményére...

kiskeszeg 2010.07.08. 09:32:55

Jó reggelt!!

Van itt valaki aki válaszolna a kérdésemre...
vagy már ebbe is csalódnom kell.....

zoldpont 2010.07.08. 10:03:05

Kedves kiskeszeg!

Sajnos a szakemberünk csak délután lesz gépközelben. A válaszáig kérjük légy türelemmel. Mindenképpen meg fogod kapni a kérdéseidre a választ!

Üdv!

kiskeszeg 2010.07.08. 10:05:35

Nagyon szépen köszönöm.....akkor addig várok....

kiskeszeg 2010.07.08. 10:08:39

@zoldpont: Köszönöm akkor várok és figyelek..

zoldpont 2010.07.08. 13:52:17

@kiskeszeg: Szia!

Nehéz így levelezgetve, de "képben vagyok" veled kapcsolatban.

Kiskeszeg! Türelmetlen vagy, követelőzöl és te engem tesztelgetsz is. Ezek visszajelzések, melyeket érzek most "beszélgetésünk" során.

Ami még feltűnt, hogy egyre negatívabb dolgokat írsz és önsajnálatba estél. Ha nem vagy erős, akkor ezek mind a visszaeséshez vezetnek! De addig is lehet erre fejben anyagozni, mint ahogy teszed is. Te ezket észreveszed magadon?

...és most jön az elfogadás kérdése. Elfogadod a fentieket tőlem? Nehéz ezt is így, egy idegentől vaktában....

Üdv: Laci

kiskeszeg 2010.07.08. 14:45:46

@zoldpont:
Szia!!!

Nem követelőzöm, ha annak tűnt elnézést,...
csak piszkosul egyedül érzem magam és vágyom emberi kommunikációra...ennyi az egész...
Elfogadom amit írsz....nem fogok visszaesni nem éri meg...tudom mi van OTT......nincs már rá szükségem...arra van szükségem ami nincs őszinte emberi kapcsolatokra......

kiskeszeg 2010.07.08. 14:47:01

Nem gondolom hogy tesztelgetlek, így érzed???

zoldpont 2010.07.08. 15:31:34

@kiskeszeg: az fontos, hogy tudd, honnan jössz és az is hogy hova tartasz.
Célok? Lehetőségek? Család és barátok?

Őszinte emberi kapcsolatok pedig szerintem léteznek, bár igaz, hogy nehéz rátalálni. Egy mondás jutott e kapcsán eszembe, melynek lényege, hogy nincsenek lehetetlenek, csak meg nem talált megoldások.
Szerintem vannak megbízható és őszinte emberi kapcsolatok.

Én egy barátra 17 éves ismertség után leltem, holott heti több alkalommal is találkoztuk az elmúlt években. Lehet, hogy te is így vagy, mint ahogy én voltam, hogy néztem, de nem láttam?

kiskeszeg 2010.07.08. 15:37:12

@zoldpont: Tudom hova tartok ,csak nem érzem úgy hogy támogatna bárki is...rajtad kívül..jelenleg..
Célom, hogy megnyugodva boldog lehessek és a bennem felhalmozódott érzéseket megoszthassam valakivel, aki értékeli ezt...nem tiporja sárba emberi mivoltomat.....
Családot hagyjuk.....
Barátok???Hát....lehet hogy vannak...csak még nem találkoztam velük...
Nem önsajnáltatás, de tényleg egyedül vagyok...olyan felszínessé vált minden....Megérted ezt???

zoldpont 2010.07.08. 15:47:34

@kiskeszeg: célodat ne felejtsd, legyen mindig. A kapcsolatokra visszatérve pedig a sérülékenységedre figyelve, de te lehetsz őszinte azokban.

Igyekezz mindig mindenben keresni a részed és ha nem érzed, akkor kezeld másképp a helyzetet. (Tudod, kinek nem inge...) DE: az elfogadás jegyében mindig nyíltan közelíts a dolgok felé. Ha elsőre úgy érzed nincs benne részed, azért ne dobd csak úgy el magadtól, mert lehet, hogy később esik le miről is van szó. (Megjegyzem, ez néha nekem is gondot okoz....)

Megajánlom ismét a közvetlenebb kapcsolatfelvételt, mert beszélgetni jó. :) Ha nem is személyesen, de privátban, e-mailben lehet, hogy egyszerűbb.

kiskeszeg 2010.07.08. 15:58:27

@zoldpont: Igen jó az észrevételed, sérülékenységem elég magas...
Keresem a részem, csak nem érzem hogy bárhol is van...
Nyíltan közelítek, csak sok a negatív visszaélés....
oké...köszönöm a lehetőséget:
e-mail címem: kiskeszeg69@freemail.hu

zoldpont 2010.07.08. 16:05:50

@kiskeszeg: rendben. hamarosan jelentkezem nálad.

Üdv: Laci
süti beállítások módosítása