HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Zöld Pont - Orosháza

Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szociális és Egészségügyi Bizottsága 2009. február 10-i ülésén azt az álláspontot alakította ki, hogy dohányzásmentes övezeteket, ún. zöld pontokat lenne célszerű kialakítani a város közterületein. 2009. május 1-jével „kampányt” indított útjára a Mi-Értünk Prevenciós és Segítő Egyesület, melynek célja a dohányzás, mint szenvedélybetegség megismertetése és tudatosítása, ezzel együtt pedig az egészség-és környezettudatosabb magatartás kialakítása.

Címkék

50 ok (1) adóemelés (1) agy (1) allergia (1) allergia és cigi (1) álmatlanság (1) aluljáró (1) alvás (1) alzheimer (1) animáció (1) asztma (2) bajorország (1) barack obama (1) beköszönő (1) biorezonancia (1) bkv (1) bőr (1) büntetés (1) charlie majom (1) cigaretta (4) cigaretta legenda (1) cigi (6) cigisdoboz (3) cigi es a nők (2) csempészés (1) csökkent (1) csoport (1) dohány (1) dohányfüst (1) dohányfüstmentes világnap (2) dohánytermelés (3) dohánytermesztés (3) dohányzas (1) dohányzás (42) dohányzás és allergia (1) dohányzás és hollywood (1) dohányzás hatása (3) dohányzó csimpánz (1) duke egyetem (1) egészség (10) elektromos cigi (3) elektromos pipa (1) elhízás (1) élmény (1) elrettentő felirat (1) ensp (1) eredmény (1) érzések (2) euromonitor (1) extrém (1) facebook (1) fagerström (1) feljelentős (2) fiatalok (2) fiatal dohányos (1) finn (1) fizikai aktivitás (1) flash mob (1) foci (1) függőség (1) füst (2) füstszűrő (1) generáció (1) gyártás (1) gyerekek védelme (1) gyiök (3) gyógynövény (1) gyümölcsös (1) help (1) híres (1) hitek/tevhitek (2) hogyan készül (2) hollywood (1) illatos (1) illemszabályok (3) intelligencia (1) intézmény (1) intolerancia (1) ipsos (1) kalkulátor (1) kampányfilm (1) káros (3) kiegészítő termékek (1) kísérlet (1) kórház (1) korlátozás (1) kormány (1) kutatás (23) lakáskocsma (1) lázadás (2) leszokás (18) magány (1) marlboro (1) matrica (1) megálló (1) megszüntetés (1) megtakarítás dohányzás (1) mentolos cigi (1) mnsza (1) nagymama (1) nemdohányzó (1) nemdohányzók (1) nikotin (4) nikotintapasz (1) nők (1) növény (1) oltás (1) öngyújtó (1) öngyújtós mobil (1) otthon dohányzás (1) pályázat (1) parlament (1) passzív dohányzás (9) rákkeltő cigaretta (1) röviden tömören (1) saját (2) segítség (1) sodort cigi (1) spórolás a cigin (1) sport (3) szabad (1) szag (1) szenvedélybetegek (1) szerbia (1) szervezet (1) szigorítás (4) születés (1) születési súly (1) szülő (1) szünet (1) tábla (1) tájékoztatás (1) tatabánya (1) terápia (1) terhes (1) terhesség (1) teszt (3) tévhit (1) tilalom (7) tipp (2) történelem (2) törvény (2) törvényjavaslat (1) unoka (1) usa (4) változás (2) veszély (1) vicc (1) videójáték (1) vitamin (3) vízipipa (1) zavaró (3) zöld pont (2) zsebhamutál (1)

Kontra

Friss topikok

A program felelőse

Füstölgő pénztárca

2010.01.22. 11:32 zoldpont

Nagyon sok fórumon olvashatták és hallhatták mind a dohányzók, mind a nem dohányzók, hogy a füstölgés milyen káros hatással van az egészségre, és milyen elváltozásokat okozhat az emberi szervezetben. Azt azonban talán kevesen számolgatják, hogy egy esetleges leszokás a cigarettáról, milyen anyagi előrelépést jelent sok esetben. Egy rövid témaboncolgatás keretében ennek járunk utána.

Azzal mindenki tisztában van, hogy az árak bármely márkára és termékre vonatkozóan igen csak magasak. Tulajdonképpen még a silányabb fajtáknak is eléggé elkérik az árát. Ráadásul, ha azt vesszük, ha már dohányzik az ember, akkor talán szerencsésebb lenne jobb minőségűt beszerezni, ami esetenként kevésbé ártalmas az olcsóbbakhoz képest. Az viszont egyértelmű: akármennyire is drága a használt fajta, mind teli van káros anyagokkal és így természetesen egészségtelen is. Ezeken túlmenően még nem is ejtettünk szót akkor arról, amiről már cikkeztünk is ezen az oldalon, hogy ha valaki "ad is magára", elkerülhetetlen egy - egy jobb öngyújtó, hamutál, és egyéb kiegészítőnek álcázott, dohányzást erősítő tárgy is.

Sok féle módszer létezik a leszokásra, és ezzel együtt természetesen a spórolásra is. Szerencsére vannak olyanok is, akik maguktól rájönnek - a legjobb esetben előbb, kicsit hátrányosabb helyzetben utóbb - arra, hogy mennyit is hoz a konyhára ha leteszik a bagót. Én magam egy ismerősömtől hallottam egy teljesen szimpatikus és megfelelő módszert. Ennek az volt a lényege, hogy a családtag, aki azelőtt rendszeresen dohányzott, ha már nagyon füstölöghetnékje volt, akkor a cigire szánt pénzt szépen félretette. Persze ebben a módszerben az akaraterőnek nagy szerepe van, hiszen azt az összeget amit önmaga félretett, bármikor elővehette volna, hogy elfüstölöghesse. Ám nem tette meg, és így meglepően rövid idő alatt összegyűlt annyi pénz - fő az egészség! - , hogy vettek egy futópadot otthonra.

Ám ez csak egy példa. Attól függően, hogy ki hány szállal képes elszívni egy nap, és természetesen attól is függően, hogy milyen fajta dohányterméket vásárol, egyénenként teljesen eltérőek is lehetnek a spórolásra vonatkozó adatok. Arról nem is beszélve, hogy mindenkinek vannak vágyai, vagy esetleg olyan szükségletei, amik túlmennek a hétköznapokban elengedhetetlen dolgokon. Legyen ez egy CD a kedvenc előadónktól, egy kerékpár, egy divatos felső, egy utazás, vagy bármi más, nagyon könnyen előfordulhat, hogy ennek az óhajtott dolognak az árát többszörösen elő lehetne teremteni, a káros szenvedély felhagyásával. Akárhogyan is, a cikk lezárásaképpen segítünk egy keveset azoknak, akik szeretnének tájékozódni arról, mennyit is spórolhatnak meg a dohányzás abbahagyásával. Ebben az egyszerűen használható kalkulátorban néhány adat megadása után megtudhatjuk percre pontosan, mióta hagytunk fel káros szenvedélyünkkel, ezen idő alatt mennyit takarítottunk meg pénzben és szál cigiben is, valamint érdekességképpen tájékozódhatunk arról, mennyi dohánnyal, nikotinnal, kátránnyal és szénmonoxiddal nem terheltük le a szervezetünket.

Ezután már csak gazdaságosságot és jó egészséget kívánok mindenkinek!

A kalkulátort itt próbálhatják ki az érdeklődők!

Szólj hozzá!

Címkék: kalkulátor spórolás a cigin megtakarítás dohányzás

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldpont.blog.hu/api/trackback/id/tr911681493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása