HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Zöld Pont - Orosháza

Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szociális és Egészségügyi Bizottsága 2009. február 10-i ülésén azt az álláspontot alakította ki, hogy dohányzásmentes övezeteket, ún. zöld pontokat lenne célszerű kialakítani a város közterületein. 2009. május 1-jével „kampányt” indított útjára a Mi-Értünk Prevenciós és Segítő Egyesület, melynek célja a dohányzás, mint szenvedélybetegség megismertetése és tudatosítása, ezzel együtt pedig az egészség-és környezettudatosabb magatartás kialakítása.

Címkék

50 ok (1) adóemelés (1) agy (1) allergia (1) allergia és cigi (1) álmatlanság (1) aluljáró (1) alvás (1) alzheimer (1) animáció (1) asztma (2) bajorország (1) barack obama (1) beköszönő (1) biorezonancia (1) bkv (1) bőr (1) büntetés (1) charlie majom (1) cigaretta (4) cigaretta legenda (1) cigi (6) cigisdoboz (3) cigi es a nők (2) csempészés (1) csökkent (1) csoport (1) dohány (1) dohányfüst (1) dohányfüstmentes világnap (2) dohánytermelés (3) dohánytermesztés (3) dohányzás (42) dohányzas (1) dohányzás és allergia (1) dohányzás és hollywood (1) dohányzás hatása (3) dohányzó csimpánz (1) duke egyetem (1) egészség (10) elektromos cigi (3) elektromos pipa (1) elhízás (1) élmény (1) elrettentő felirat (1) ensp (1) eredmény (1) érzések (2) euromonitor (1) extrém (1) facebook (1) fagerström (1) feljelentős (2) fiatalok (2) fiatal dohányos (1) finn (1) fizikai aktivitás (1) flash mob (1) foci (1) függőség (1) füst (2) füstszűrő (1) generáció (1) gyártás (1) gyerekek védelme (1) gyiök (3) gyógynövény (1) gyümölcsös (1) help (1) híres (1) hitek/tevhitek (2) hogyan készül (2) hollywood (1) illatos (1) illemszabályok (3) intelligencia (1) intézmény (1) intolerancia (1) ipsos (1) kalkulátor (1) kampányfilm (1) káros (3) kiegészítő termékek (1) kísérlet (1) kórház (1) korlátozás (1) kormány (1) kutatás (23) lakáskocsma (1) lázadás (2) leszokás (18) magány (1) marlboro (1) matrica (1) megálló (1) megszüntetés (1) megtakarítás dohányzás (1) mentolos cigi (1) mnsza (1) nagymama (1) nemdohányzó (1) nemdohányzók (1) nikotin (4) nikotintapasz (1) nők (1) növény (1) oltás (1) öngyújtó (1) öngyújtós mobil (1) otthon dohányzás (1) pályázat (1) parlament (1) passzív dohányzás (9) rákkeltő cigaretta (1) röviden tömören (1) saját (2) segítség (1) sodort cigi (1) spórolás a cigin (1) sport (3) szabad (1) szag (1) szenvedélybetegek (1) szerbia (1) szervezet (1) szigorítás (4) születés (1) születési súly (1) szülő (1) szünet (1) tábla (1) tájékoztatás (1) tatabánya (1) terápia (1) terhes (1) terhesség (1) teszt (3) tévhit (1) tilalom (7) tipp (2) történelem (2) törvény (2) törvényjavaslat (1) unoka (1) usa (4) változás (2) veszély (1) vicc (1) videójáték (1) vitamin (3) vízipipa (1) zavaró (3) zöld pont (2) zsebhamutál (1)

Kontra

Friss topikok

A program felelőse

Cigarettázó hírességek

2011.05.27. 10:13 zoldpont

Korábbi cikkünkben már írtunk a filmvásznon történő dohányzásról.

Mai bejegyzésünket a hírességek dohányzása ihlette, hiszen nem csak egy átlag embert érint ez a fajta szenvedély, hanem a híres vagy hírhedt embereket is.

Nem egy híresség halt bele abba, hogy képtelen volt lemondani kedvenc rossz szokásáról, a dohányzásról. Úgy tűnik, hogy a képzettség sem számít, hiszen Sigmund Freud világhírű ideggyógyász is azon közismert emberek táborát gazdagítja, akik bizonyítottan a cigaretta miatti elváltozásokba haltak bele.

A cigarettázó hírességek sorából Marilyn Monroe sem maradhat ki. Számos képet láthattunk róla, ahol éppen cigarettát tart a kezében. Ez nem csupán reklámfogás volt, valóban dohányzó hírességként tartják számon. A férfiakhoz fűződő viszonyát is a cigaretta határozta meg. Számára a tökéletes férfi a következő volt: „Soha nem tudnék olyan férfihez vonzódni, akinek tökéletes a fogsora. A tökéletes fogsorú férfi engem taszít. Nem tudom, miért, de a dolognak nyilván köze van valakikhez, akiket ismertem, és akinek tökéletes volt a fogsoruk. Másutt már nem voltak annyira tökéletesek.”

A következő cigarettázó ikon nem más mint Audrey Hepburn. Bájos, ízig-vérig nő. Mindehhez hozzájárultak elképesztően elegáns Givenchy ruhái, divatos frizurái, ékszerei. Audrey elegáns stílusa az egész világot megihlette, a divat ikonjává vált. Képeken legtöbbet a negyven centis szipkájával látható.

Walt Disney: A Walt Disney cég híres animátora, producere és társszerzője sok éven át képtelen volt lemondani a dohány nyújtotta élvezetekről. Mickey egér megszületése után még jó pár éven át tünetmentesen és boldogan élt feleségével, Lillian Bounds-szal, ám egy idő után a napi két doboz cigaretta káros hatásai megmutatkoztak: Walt közeli kollégái szerint a férfi gyakran kapott köhögő görcsöt, ami előjele volt későbbi halálát okozó tüdőráknak.

A híres színész Humphrey Bogart, a Warner Brothers felfedezettjeként több mint 75 világsikerű filmben játszott, olyanokban, mint a Casablanca. Humphrey 57 éves korában, 30 éves karrierrel a háta mögött, nyelőcső rákban hunyt el. Füstszűrő nélküli Chesterfields cigarettát szívott és gyakran erősen ivott, ha nem dolgozott. A betegségéről szinte sohasem beszélt, és nem volt hajlandó orvoshoz menni 1956 januárjáig, azután pedig a nyelőcsövének, két nyirokcsomójának és egy bordájának az eltávolítása már túl kevés volt és túl későn történt.

 Amerika kedvenc talk showjának a „The Tonight Show”-nak házigazdája Johnny Carson  volt 30 éven át, és akárcsak sokan mások, szintén képtelen volt lemondani a dohányzás nyújtotta örömökről. 79 éves korában tüdőtágulásban hunyt el.

A felsorolást lehetne folytatni, hogy csak pár nevet említsek: Albert Einstein, JRR Tolkien, Thomas Edison, John F. Kennedy, Arnold Schwarzenegger, Pierce Brosnan, Johnny Depp, és Meg Ryan. 

Ám a legérdekesebb Gregory a dohányzó csimpánz, aki hírnevét a dohányzásnak köszönheti. Az állatkertbe látogatók arról ismerhették fel, hogy mindig cigarettát kunyerált tőlük. Az állat 2007-ben hunyt el.

 

 

Sajnos biztosan páran kimaradtak a felsorolásból, ám ez a cikk nem is arra hivatott, hogy mintegy "ítélkezzen" a hírességek felett, pusztán sorra veszi azon sztárokat akiket magával ragadott a dohányzás ördögi köre.

Forrás: www.healthy.blog.hu és www.nana.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: cigaretta híres

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldpont.blog.hu/api/trackback/id/tr722936091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása